Zeleni hranjivi sokovi

kategorija: Ishrana | 0

Zeleni sok, smuti

 

Zeleni sokovi prepuni su energije, životvornih minerala i enzima, lekovitog pigmenta hlorofila i vlakana za dobru probavu i uvek potrebne vode. Jedna čaša zelenog soka punovredan je obrok sa 100% iskorištenosti u telu. Energija, hranjivi sastojci i voda s lakoćom prolaze u krvotok već nakon 10-15 min i organizmu donose okrepu i svežinu (klasičan kuvani obrok ima iskoristenost 30-70%, dugo se probavlja uz velik utrošak energije, i puno otpada, toksina i nedovoljno tekućine, nusproizvod je umor i zakiseljavanje krvi).
Slatko zeleno budjenje za dvoje

Sastojci: kelj, jabuka, kruška, 1-2 dL vode.

Tri veća lista kelja operemo, a gorki deo posred lista odstranimo te prerežemo svaki list na pola. Jednu veću jabuku i krušku (ili po dva manja komada) izrežemo na četvrtine i odstranimo peteljku.

Pripremljene namirnice naizmenično stavljamo u sokovnik, najprije list kelja, pa komad voća, i nastavljamo naizmenično, a završavamo s najtvrđim komadom voća. Ulijemo u sokovnik pola vode u pola cijeđenja, i pola vode na kraju cijeđenja.

Odličan izbor za početak novog dana! Neka se dan prepoznaje po zelenom, uz preporuku promjene vrste zelenog, od špinata, blitve, kelja i raštike, do listova cvekle…

Herbalista: Dušanka Topalović