Bolesna jetra

kategorija: Lečenje | 0

Jetra obavlja više od 500 funkcija, što je čini najopterećenijim organom našeg tela. Bolesti jetre su sve češće , a glavni uzročnci  ovih tegoba su nepravilna i nezdrava ishrana , jurnjava i užurban način života praćen stresom , tegobama doprinosi i  manjak kretanja,  neretko i potpuni izostanak svake fizičke aktivnosti. Jetra je odgovorna i za proizvodnju žuči, koja je metabolički neophodna za razlaganje i asimilaciju masti i proteina iz hrane, Ukoliko jetra ne funkcioniše dobro, vaše telo neće moći da se očisti niti da ispravno apsorbuje hranljive materije, što je recept za zdravstvenu katastrofu.
Masna jertra je samo jedno od oboljenja,  i znak je oštećenja jetre. Biohemijska analiza krvi i enzima jetre govore nam koliko je organ oštećen i u kom pravcu se kreće oboljenje. Najbitnij pokazatelji kada je analiza krvi u pitanju su holesterol, trigliceridi a od enzima ALT i AST koji pokayuju reakciju jetre na postojeće stanje.

Srećom jetra je organ koji se lako može regenerisati ukoliko koristimo zdravu hranu, pogotovu onu koja joj najviše godi.
Beli luk sadrži brojna jedinjenja sumpora, koja aktiviraju enzime jetre koji učestvuju u ispiranju toksina iz tela. Beli luk takođe sadrži i alicin i selen, dva moćna nutrijtijenta koja pomažu da se jetra zaštiti od oštećenje otrovima a i pomažu u procesu detoksikacije. Na dalje kao odličan se pokazao grejp , artičoka a preporučuje se i čaj od korena maslačka.

Ukoliko imate bilo kakvih problema sa jetrom nezamenljiva je tinktura za jetru koja u mnogome ubrzava oporavak i ozdravljenje.