Infekcija bešike i urinarnog trakta

kategorija: Lečenje | 0

 

 

infekcija besikeSIMPTOMI – bol u donjem delu stomaka i leđa. Često, naglo i bolno mokrenje. Urin uglavnom ima jak, neprijatan miris i može biti malo zamagljen usled gnoja. Želja da se mokri i nakon što se bešika isprazni. Decu sa ovim problem može da pecka tokom mokrenja.

Uzrok je bakterija koja se popela uz mokraćovod; ređe dolazi preko zaraženog urina od bubrega. Cistitis najčešće napada žene. Otvor mokraćovoda nalazi se blizu vagine.

Žene koje često oboljevaju od infekcije bešike neretko imaju uvećanu bešiku, usled napora da zadrže urin. Da biste održali svoj urinarni trakt zdravim, važno je da pijete dosta vode i da često mokrite.Kod starijih muškaraca uzrok problema sa bešikom može biti kamen u bubregu.Prisustvo krvi u urinu može predstavljati ozbiljniji problem. Posetite lekara.

PRIRODNI LEKOVI
– povećajte unos tečnosti – mnogo vode, naročito destilovanu, ona je najbolja. Pijte 250 ml vode svakih 20 minuta tokom 3 sata, a onda po šolju na svaki sat. To je veoma važno.
– Povećajte kiselost urina tako što ćete piti sok od brusnice 1-2 litra prvog dana, a onda po 1 litar dok traje krizni period.                          

  – u korisno bilje spadaju: kleka, selen, uva, peršun, medveđe grožđe, kilavica, breza i jasen.                                                                                         

– Od ogromne pomoći za ublažavanje bola može biti primena flaše sa vrućom vodom. Takodje savetujemo  koristenje biljne tinkture Bubrezi – besika i Antibiotik koje su se pokazale izuzetno dobrim,