Kako sprečiti H1N1

kategorija: Lečenje | 0

grip

1. Često pranje ruku.

2. Ruke dalje od lica. Svedite dodirivanje lica rukama na minimum tokom dana.

3. Ispirati grlo dva puta dnevno sa toplom slanom vodom (koristite morsku so).
* Jednostavno grgljanje sprečava širenje virusa. Na neki način, grgljanje sa slanom vodom ima isti efekat na zdravog pojedinca koji Tamiflu ima na zaražene . (bez nuspojava) Nemojte podceniti ovaj jednostavan, jeftin i moćan preventivni metod.

4. Slično 3 gore, očistite vaše nozdrve najmanje jednom svaki dan s toplom slanom vodom.
* Ovaj metod je veoma delotvoran za rusenje virusne populacije.

5.  Povećajte prirodni imunitet sa namirnicama koje su bogate vitaminom C.
* Koristite: kivi, pomorandze, jabuke, kupus… Vitamin C je osetljiv na svetlost, vazduh i temperaturu, pa se najveći efekat postiže upotrebom svežih, sirovih namirnica. Oko 25 % vitamina C se gubi barenjem ili kuvanjem povrća  a pari u toku samo nekoliko minuta.
Isti gubitak nastaje i smrzavanjem i odmrzavanjem voća i povrća, a njihovim kuvanjem u trajanju 10-20 minuta gubi se više od polovine ovog vitamina.

6. Pijte što više toplih napitaka (biljni čajevi, topli sok od jabuke…)
* Korišćenje toplih napitaka ima isti učinak kao i grgljanje, ali u obrnutom smeru. Oni speru proliferirajuće viruse iz grla u želudac gde oni ne mogu preživeti, razmnožavati se ili učiniti nekakvu štetu.

7. Pre nego izadjete iz tople kupke istuširajte se na kratko hldnom vodom kako bi zatvorili pore na koži, to sprečava upalu pluća a takodje i klice koje bi ušle kroz vašu kožu.