Ljuta paprika – Lek iz Božije apoteke

kategorija: Lečenje | 0

Ljute paprike

 

Zdravstvene prednosti ljutih paprika su brojne, ljute paprike leče i štite od različitih bolesti.

Ljute paprike su bogate antioksidantima. Takođe, ljute paprike štite organizam od plućnih bolesti, kao što je bronhitis. Suprotno popularnom verovanju, ljute paprike štite organizam od pojave stomačnih tumora, ne prouzrokuju ih. Ljute paprike pomažu i kod prehlade, jer otvaraju začepljene sinuse.

Kaspaicin iz paprika deluje kao prirodni aspirin, ublažava glavobolje i bol u zglobovima.Kaspaicin dokazano pojačava metabolizam i ubrzava sagorevanje kalorija.

Konzumiranje ljutih paprika smanjuje šansu za mutiranje DNA i razvoj tumora.

Konzumiranjem ljutih paprika snižava se krvni pritisak.

Nedavne studije su pokazale da konzumiranje samo jedne ljute paprike dnevno pomaže da lakše i brže zaspemo i imamo bolji i duži san.

Konzumiranje ljutih paprika snižava nivo holesterola u krvi,reguliše krvni pritisak, slabi apetit i pomaže u borbi sa kilogramima.

Svima sa ovim problemima a posebno onima sa problemima sa cirkulacijom preporučujemo tinkturu CIRKULACIJA, koja je extrat organske ljute paprike

Pored svih navedenih zdravstvenih prednosti, ljute paprike sadrže vitamin C, A i K, smanjuju šanse od srčanog udara i povećavaju nivo kiseonika u telu. Zahvaljujući navedenim vitaminima, konzumiranje ljutih paprika pojačava cirkulaciju, poboljšava moždane funkcije i raspoloženje i smanjuje glavobolje. I da, jedna ljuta paprika sadrži više vitamina C od narandze i ljute paprike svakako se preporučuju u borbi sa gripom i prehladom. Konzumiranje ljutih paprika olakšava stomačne bolove i mučninu. Takođe se preporučuje konzumiranje ljutih paprika osobama koji imaju problema sa gastritisom.