Zakon izlečenja – Hidroterapija

kategorija: Lečenje | 0

Woman washing long hair in shower under water jet

 

Hidroterapija je, uz post na sokovima i uzimanje tinktura najvažniji deo procesa izlečenja prirodnim putem. Ove tri osnovne poluge lečenja su neizostavne, jedna drugu nadopunjujući ostvaruju  efekat celine. Bez primenjivanja ova dva osnovna temelja prirodnih metoda jednostavno nema izlečenja.
Smatra se da je hidroterapija najefikasniji tretman koji može da pruži svojim pacijentima čak jači i od samog lekovitog bilja. Jer šta vam vredi prirodna infuzija u vidu sokova i tinktura ako krv ne moše da dođe do problematičnog mesta.

Čim postoji obolenje nekog organa automatski znači da osoba u tom delu tela ima slabiju cirkulaciju. Da krv ne dolazi u optimalnoj meri, ne snabdeva obolelo tkivo sa preko potrebnim kiseonikom, glukozom i svim ostalim hranjivim ,gradivnim potrebnim sastavnim nutrijentima.

Jednostavno rečeno krv mora da prodre do obolelog područja a to možemo da postignemo samo i jedino pomoću hidroterapijskih metoda lečenja. Ne postoji drugačiji način.

Hladna voda deluje stimulišuće, a topla voda opušta. Oni zajedno deluju poput neke pumpe koja pokreće krv. Cirkulacija krvi dovodi do izlečenja. Kada postupak ponavljate više puta, tkiva i organi se zalečuju. Najbolji način da pojačate cirkulaciju krvi u telu jeste uz pomoć vruće i hladne vode. Zapravo, testovi su pokazali da se time detoksikuje telo. Samo zato što krv teče. Jer više krvi ide kroz jetru, više krvi kroz bubrege, i još pijete te sokove koja prolaze kroz vas. Prilikom delovanja tople vode dolazi do opuštanja – krv struji ka površini kože i prodire duboko unutar samih tkiva kostiju i nerava. Delovanjem hladno ledene vode krv napušta površinu kože i naglo odlazi ka unutrašnjim organima, povećavajući im prokrvljenost i detoksikaciju.

S obzirom da hladna voda skuplja površinske kapilare na našem telu,koji su prethodno delovanjem tople vode prošireni,dolazi do istiskivanja i odnošenja svih toksicnih i štetnih supstanci iz našeg tela.Hladna voda je najefikasnije sredstvo detoksikacije i razbijanja tumora i svega stranog i štetnog u nama samima.Dejstvom hladne vode toksini se izvlače preko same kože kao našeg najvećeg organa i sistema za prečišćavanje. Pod dejstvom ovih metoda sami bubrezi i jetra rade mnogo brže i efektivnije.

Jednostavno rečeno ceo organizam vam je u jednom turbo stanju protoka telesnih tečnosti i samoga pročišćavanja.

Pritom konstantno napadajući obolela područja dotokom zdrave i sveže krvi koja je snabdevena sa svim lekovitim sastojcima putem prirodne infuzije tj sokova. Sokovima se vrši konstantno snabdevanje krvi sa svežim gorivom i pogonskim prirodnim nutrijentima za izlečenje.U ovome jeste efekat dejstva ove dve metode lečenja prirodnim putem.

Tuširanje toplo-hladnom vodom jeste osnova i dnevna rutina koju pacijent mora da praktikuje, naravno uz primenu prirodnih sokova i ostalih osnovnih stavki iz kompletnog programa lečenja prirodnim putem.

Prvih par puta je malo teže posle se ljudi totalno naviknu i to im postaje nesto sasvim normalno i podrazumevajuće. Ovim se pored svega navedenog postiže značajno povećanje brzine belih krvnih zrnaca odnosno samog imunog sistema koji treba da reši sve probleme.

Poenta jeste da se povećava brzina i efektivnost ćelija vašeg imunog sistema koje napadaju problematično tkivo i rešavaju problem. Pritom se vrši i fizički pritisak pod dejstvom samoga tuša, što duže to bolje, koliko ko može da izdrži.

Vrlo je efektivno da se prilikom tuširanja masira odnosno što intezivnije pritiska konkretno obolelo područje.

Najbitnije je da se ova metoda praktikuje. Intezitet i temperatura vode mogu postepeno da se povećavaju i prilagođavaju, što sve zavisi od trenutnog stanja pacijenta. Počinjete sa blažim varijantama i vremenom polako pojačavate dok ne postignete dejstvo prilično vrele i ledene vode.

Vrlo važno je napomenuti da hladna voda posle perioda navikavanja treba da bude ledena, dok kod tople vode koliko može da se izdrži i podnese. Ovakvo tuširanje treba da praktikuje svaka osoba koja se leči prirodnim putem, naravno ako želi ozbiljno i efektivno da reši i sanira svoje zdravstveno stanje.