Jajnici i Materica Tinktura – Dr. Ričarda Šulca

Jajnici i Materica Tinktura – Dr. Ričarda Šulca

kategorija: Tinkture | 1

Biljna formula za stimulaciju rada Jajnika i Materice

Sastojci: Hajdučka trava,Macina trava, virak, hrastova kora, kantarion.
Dejstvo: ublažava bolove, normalizuje metabolizam, zaustavlja krvarenje, reguliše rad polnih žlezda, jača zidove materice, pomaže kod ženskog steriliteta, deluje antiupalno, sprečava razvoj bakterija.

Kada samo pogledate deo biljaka koje se nalaze u ovoj biljnoj formuli biće vam jasno da se nalazite pred tinkturom koja je neophodna svakoj ženi, bilo da je ona zdrava i želi da zdvavom i ostane ili nekome ko ima određene tegobe.
Virak sadrži tanine, organske kiseline, flavonide, eterično ulje i dosta c vitamna. Deluje protiv upala i bakterija , reguliše lučenje ženskih hormona i dovodi u red menstrualne cikluse. Pomaže i kod policističnih jajnika.I stekao je slavu kao prirodan i najdelotvorniji lek protiv ženskih bolesti. Preporučljiva je i kod nemogućnosti začeća tj. lečenja neplodnosti, gde se koristi najčešće u kombinaciji sa macinom travom.
Macina trava (očajnica) u našoj narodnoj medicini već dugo macina trava koristi za zdravlje žene i kao lek za neplodnost deluje tako što normalizuje lučenje polnih hormona, te na taj način stabilizuje funkcionisanje ženskih reproduktivnih organa. Dovodi u red menstrualne cikluse, zdravlje jajnika i omogućava plodnost i začeće. Takođe ima veoma snažna antiupalna dejstva.
Hrastova kora je izraziti adstringens, antiseptik i antidot (protuotrov) zaustavlja krvarenje iz maternice, hemoroida, fistula, čisti krv, leči od povratne groznice i prehlade bešike.Hrastova kora je posebno bogata taninima. Zbog visokog sadržaja tanina, čaj od kore hrasta se koristi, kao antiseptik (sprečava razmnožavanje mikroorganizama) i adstrigens (deluje na površinsko skupljanje tkiva i leči upalu kože i sluzokože)
Kantarion je odličan prirodni antibiotik , kojeg organizam lakse toleriše od tableta i nezamenljiv je kod vaginalnih infekcija i zapaljenja ženskih polnih organa. Interesantno je da povećava nivo serotonina (neurotransmiter koji je povezan sa dobrim raspoloženjem) u mozgu.
U narodnoj medicini hajdučka trava zauzima posebno mesto u lečenju neurednih i neredovnih menstruacija kod mladih žena, uklanjanju valunga i drugih neprijatnih simptoma u klimaksu, ali i kasnije, kada žene uđu u poznije godine. Neprikosnovena je i u lečenju belog pranja, upale jajnika, oboljenja materice i pojave mioma. Zvanična medicina je dokazala da ekstrakt iz lista usporava razvoj patogenih klica, jer tanin i etarsko ulje sprečavaju zagnojavanje rana i doprinose bržem zarastanju uz ublažavanje bolova.

Tinkture po originalnoj recepturi Dr Ričarda Šulca možete naručiti :

Putem telefona za SRBIJU +381-600-800-104

Putem telefona za BiH +387-65 647 925

Proizvodnja : Zdravlje Ninković