VARENJE Tinktura – po preporuci dr. Ričarda Šulca

VARENJE Tinktura – po preporuci dr. Ričarda Šulca

kategorija: Tinkture | 2

Biljna formula za poboljšanje varenja

Sastojci: Đumbir (Z. officinale), komorač (F. vulgare), nana (Mentha x piperita)
Dejstvo: Pomaže kod otežanog varenja i gasova, nezamenljiva protiv osećaja mučnine otklanja zatvor, pomaže deci sa osetljivim želucem, osvežava dah.
Ova biljna formula i njeni suštinski i vitalni sastojci na najefektivniji mogući način pomažu kod problema otežanog varenja i prevelike koncentracije samih gasova. Učinkovito otklanja zatvor i reguliše adekvatno pražnjenje stolice .Više nego uspešno otklanja tegobe kod dece sa osetljivim želucem.

Đumbir snažno pomaže kod otklanjanja osećaja mučnine i samih tegoba stomačnog tipa, efektivno pospešuje cirkulaciju i strujanje krvi kroz ceo nas organizam.Vrlo je efikasan u obezbeđivanju adekvatnog funkcionisanja tkz. periferne cirkulacije odnosno manjih kapilara i krvnih sudova (osećaj hladnih ruku i nogu )Direktno utiče na smanjivanje osećaja nadutosti i rešavanje problema samog zatvora i tvrde stolice…. Ovaj lekoviti koren ubrzava metabolizam, snižava holesterol, pomaže lučenje pljuvačke i varenje skrobne hrane,samim tim doprinosi efektivnom gubitku kilograma i regulisanju same telesne tezine.Đumbir obiluje antioksidansom gingerolom, koji pomaže u otklanjanju štetnih hemikalija što ih naše telo proizvodi kad smo zabrinuti, pa samim tim utiče i na smanjenje psihološkog stresa…Tokom stresa narušava se i proces varenja, te se javlja i mučnina, a đumbir je lek i efektivno sredstvo upravo za tegobe ovog tipa.

Komorac ima vrlo efektivno dejstvo prilikom lečenja želudca i creva i poboljšanja samog apetita.Takodje ima važnu profilakticnu moc (poseduje digestivne i stimulativne osobine).U ukupnom kvalitetnom nutritivnom sadržaju narocito se ističu flavonoidi rutini i kvercitin, te raznovrsni kempferol glikozidi, koji imaju snažno antioksidativno delovanje. Vrlo zanimljiv je i anetehol, sastavni deo hladljivih i osvezavajucih komponenti etericnog bilja. Odličan je izvor dijetetskih vlakana koja pomažu u pravilnoj funkciji creva, i na taj način sudeluje u sprečavanju razvoja raka debelog creva.Komorač je izvrstan izvor kalijuma,koji velikom koncentracijom u samim eteričnim uljima,direktno utice na suzbijanje nadutosti, smiruje grčeve želuca i creva i deluje protiv vrenja. Pojačava rad  samih ćelija, zaustavlja razmnožavanje mikroorganizama,deluje lagano smirujuće i opuštajuće.Njegova oplemenjujuća karakteristika je nadasve snažno antispazmatično dejstvo koje smiruje, opušta ublažava grčeve i razne vidove kolika tako da je više nego preporučljiv za bebe i malu decu.

Nana se efikasno koristi za lečenje digestivnih tegoba,bola u želucu grčeva, zastoja u varenju, nadutosti. Etarsko ulje nane deluje opuštajuće na želudac i creva, pa smanjuje grčeve, mučninu,eliminiše napinjanje, bolove, pojavu viška vazduha – aerofagiju, reguliše varenje. Još bolji efekti postižu se kombinacijom sa prethodno spomenutim komoracem . Posredno utiče i na normalizovanje funkcije jetre i žuči.

Čuvena je po svom spazmolitičkom dejstvu, tj. po sposobnosti da opušta glatke mišiće. Efikasno potpomaže u otklanjanju osećaja stomačne nadutosti i napetosti. Etarsko ulje deluje antimikrobno (za suzbijanje infekcija), antivirotski, antifungicidno, spazmolitički na sistem za varenje i rashlađujuće. Efektivno se primenjuje i protiv neprijatnog zadaha i kod bolesti desni i zuba. Mentol, jedna od komponenti etarskog ulja nane, smanjuje bol, hladi, dovodi do utrnuća i osećaja olakšanja .

Tinktura za varenje se može naručiti :

Putem telefona za SRBIJU +381-600-800-104
Putem telefona za BiH +387-65 647 925

Proizvodnja : Srboflora ZM