ŽENSKA FORMULA Tinktura – po preporuci dr. Ričarda Šulca

ŽENSKA FORMULA Tinktura – po preporuci dr. Ričarda Šulca

kategorija: Tinkture | 0

Biljna formula za poboljšanje rada ženskih polnih organa

Sastojci: Anđelika, konopljika divlji jam, valerijana, lobelija, hmelj, uva, kleka, kukuruzna svila, sladić.
Dejstvo: Poboljšava komunikaciju između endok. or. u mozgu i jajnika, usporava sta­renje žena na prirodan način, pomaže uklanja­nju osećaja vreline, dovodi ženske hormone u ravnotežu, podstiče normalan mesečni ciklus. Biljna formula na vrlo efektivan način reguliše rad ženskih hormona i celokupnog endokrinog sistema uopšte,dovodi do ravnoteženog stanja svih hormona i njihove regulacije i pravilnog funkcionisanja.Suštinski sastojci ove biljne formule čije dejstvo je i primarno za rad hormona su adjelika,divlji jam i konopljika. Ove biljke se još i nazivaju spasiocima žena .

-Divlji jam je južnoamerička biljka, koja se koristi od davnina. Njen koren se upotrebljava za regulisanje prirodnog hormonalnog stanja u ženskom organizmu. Farmaceutska industrija od divljeg jama pravi progesteron. Međutim, to im je postalo previše skupo, pa ga sada prave od konjskog urina.

– Konopljika se koristi za lečenje svih ženskih problema, od PMS-a (premenstrualni sindrom) do menopauze. To su bobice sa drveta. Najčešće se upotrebljavaju za smanjivanje i neutralisanje fibroznih tumora u mokraćnim kanalima.Konopljika pomaže organizmu u uspostavljanju ravnoteže između estrogena i progesterona time što stimuliše proizvodnju progesterona. Ako se uzima kontinuirano tokom nekoliko meseci, pomaže u uspostavljanju hormonalne ravnoteže i smanjenju simptoma PMS-a.Konopljika ne deluje kao biljni estrogen (fitoestrogen), komponente koje se često koriste za regulaciju ženskog reproduktivnog sistema,vec deluje na hipotalamus i hipofizu, male žlezde u mozgu koje kao dirigenti regulišu sve ostale hormone u organizmu. Ona indirektno utiče na povećanje stvaranja progesterona i normalizaciju nivoa prolaktina. Najčešće se koristi kod PMS-a, obilnih menstruacija, povećanje stvaranja progesterona i slabe laktacije (proizvodnje mleka).

– Anđelika. U Kini je zovu don-kvai ili tang-kvai. To je najprodavanija biljka na svetu. Latinski naziv glasi Angelica sinensis.Vrlo je efektivna kod hipogalakcije (smanjeno lučenje
mleka kod dojilja), pomaze kod raznih vidova menstrualni problema i bolova.Аndjelika je jedna od najstarijih lekovitih biljaka koja do dan danas nije izgubila na vrednosti.Naziv andjeoski ili sveti koren dobila je za vreme haranja kuge u evropi.Zahvaljujuci njenom korenu tom prilikom mnogo ljuidi se spasilo od crne smrti.

-Pored navedenih biljaka od presudnog značaja za efektivnost ove biljne formule su i umirujuće i sedativne biljke kao valerijana i lobelija.Lobelija ima snažno antismazmatično dejstvo opučtajući ceo organizam stvarajući osećaj smirenosti ,pritom omogućavajući adekvatnu cirkulaciju.Čisti i odstranjuje toksine i otrove iz tela.Sladić kao snažni antiseptik utiče protiv svih vidova upalnih procesa u našem telu.

-Biljke kao sto su uva,kleka,kukurzuna svila pomažu kod pravilnog rada mokraćnih kanala i bubrega te njihovog adekvatnog čišćenja koji zajedno delujući na pravilan način pomažu funkcionisanju samih jajnika i ostalih ženskih polnih organa.

Tinkture  ŽENSKA FORMULA možete naručiti :

Putem telefona za SRBIJU +381-600-800-104
Putem telefona za BiH +387-65 647 925

Proizvodnja : Zdravlje Ninković